Zlepšenie podmienok pre cyklistov pri nákupnom centre Aupark

Cyklokoalícia sa dnes stretla s predstaviteľmi spoločnosti HB Reavis k zlepšeniu podmienok pre cyklistov v nákupnom centre Aupark v Bratislave.

Lávka pri Auparku - schody bez vodiacich kolajničiek pre bicykle
Lávka pri Auparku - schody bez vodiacich kolajničiek pre bicykle

Národná dialničná spoločnosť odignorovala pri výstavbe potrebu riešiť lávku medzi Auparkom a Digital Parkom aj pre cyklistov – či už výťahom alebo bezbárierovými rampami. Cyklokoalícia preto navrhla jednoduché riešenie – vodiace kolajničky umiestnené na schody, ktoré umožnia cyklistom tlačiť bicykel na lávku. Zástupcovia HB Reavis takýto návrh akceptovali a koľajničky finančne podporia.

Medzi aktivity Cyklokoalície patrí aj kampaň, ktorá má motivovať na dochádzanie Na bicykli do práce. Spoločnosť HB Reavis sa rozhodla túto kampaň podporiť, aby zvýšila vo svojich administratívnych centrách podiel dochádzajúcich zamestnancov na bicykli.

Zástupcovia Cyklokoalície spomenuli aj Parkovací manuál, ktorý pre súkromné firmy a verejné inštitúcie poskytne návod, ako vytvárať vhodných a bezpečných parkovacích miest pre bicykle.

Lávka pri Auparku
Lávka pri Auparku

Cyklokoalícia je spokojná aj so záujmom spoločnosti v budúcnosti doriešiť aj cyklotrasy v okolí bratislavského Auparku a uplatnenie skúseností Cyklokoalície v rámci ostatných projektov na Slovensku a okolitých krajinách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.