Starý most už aj pre cyklistov

Minulý týždeň sme si všimli, že na Starom moste pribudla dopravná značka C12 Cestička pre chodcov a cyklistov. Prejazd touto dôležitou spojnicou Petržalky s centrom mesta je teda legálny už aj pre cyklistov.

Pre istotu pripomíname povinnosti chodcov a cyklistov v takomto prípade, ako ich stanovuje vyhláška 9/2009:
Značka Cestička pre vyznačených užívateľov (č. C 12) prikazuje vyobrazeným významovým symbolom vyznačeným užívateľom, napríklad chodcom a cyklistom, použiť v predmetnom smere takto označenú spoločnú cestičku alebo pruh. Cyklista pritom nesmie ohroziť chodca. Cestičku alebo pruh môže použiť aj osoba pohybujúca sa na kolieskových korčuliach, lyžiach alebo na obdobnom športovom vybavení, ak tým neobmedzí ani neohrozí vyznačených užívateľov. Iným účastníkom cestnej premávky je používanie cestičky alebo pruhu zakázané.

Cyklokoalícia verí, že sa čo najskôr podarí realizovať naše návrhy na vytvorenie cyklotrasy Jantárovej ceste a Pribinovej ulici, čím sa vytvorí ucelená cyklistická trasa z Petržalky do centra mesta.

Starý most - cestička pre chodcov a cyklistov
Starý most - cestička pre chodcov a cyklistov

6 thoughts on “Starý most už aj pre cyklistov

  1. Uz len keby boli taki laskavi a nesli vedla seba ale laskavo sa pekne krasne za sebou.Ale nie,ked ich poprosim tak bud cumia na mna ako telce na otvorene vrata ze co to vobec od nich chcem alebo druhy pripad maju blbe reci ze prechod na bicykli zakazany a ine…

    Velmi rad by som pouzival ine mosty na prejazd ale Stary most je pre mna najidealnejsi a mam ho aj zo vsetkych mostov najradsej.

    Myslite si inac co chcete ale ked ma na mna z chodcov na tom moste blbe reci tak potom mam aj ja blbe reci a su vsetci velmi prekvapeni ked zastanem,otocim sa a poviem co si myslim.

    A s prepacenim seriem na to ze kazim dobre meno cyklistom v tomto meste.
    Zozerte ma.

  2. Za sprístupnenie Starého mosta cyklistom vďaka, ale opäť polovičaté riešenie – na výmenu dopravných
    značiek „Zákaz vjazdu všetkých vozidiel“ za značky „Zákaz vjazdu motorových vozidiel“ (načo ich máme) na križovatkách Jantárová cesta-sad Janka Kráľa a Jantárová cesta-divadlo Aréna už nikto nepomyslel!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.