So starostom Dušanom Pekárom v uliciach Ružinova

Predstavenie návrhov Cyklokoalície starostovi Ružinova D. Pekárovi a poslancovi miestneho zastupiteľstva M. Kocianovi
Predstavenie návrhov Cyklokoalície starostovi Ružinova D. Pekárovi a poslancovi miestneho zastupiteľstva M. Kocianovi

Dôkazom, že Cyklokoalícia nezaháľa ani v letných horúčavách je minulotýždňová jazda Mestskou časťou Ružinov, ktorej cieľom bolo predstavenie jednoduchých, o to však efektívnejších návrhov z dieľne Cyklokoalície priamo starostovi Ružinova, Dušanovi Pekárovi a poslancovi miestneho zastupiteľstva, Michalovi Kocianovi. Oceňujeme ich aktívny prístup k riešeniu cyklistickej dopravy v tejto mestskej časti, ktorého dôkazom je najmä viac ako dvojhodinová jazda v tropickej horúčave, ale tiež prvé schválené projekty, ktoré sa už realizujú a ich výsledkom bude cyklotrasa, ktorá spojí sever a juh tejto mestskej časti.

Prezentované návrhy sa týkali najmä využitia potenciálu ružinovských vnútroblokových komunikácií, ktoré sa jednoduchou grafickou úpravou môžu zmeniť na lokálne cyklotrasy. Opatrenia, ktoré bezpečne integrujú cyklistov do premávky zase môžu pomôcť vyriešiť dopravné väzby v smere do centrálnej časti mesta. Súčasťou navrhovaných opatrení je tiež vytvorenie kvalitnej doplnkovej infraštruktúry v podobe nového značenia a najmä stojanov. Vďaka dohodnutej spolupráci dôjde v blízkej budúcnosti k využitiu potenciálu infraštruktúrnych daností Ružinova, ktoré vytvárajú najlepšie predpoklady k tomu, aby sa práve Ružinov stal bratislavským lídrom v oblasti mestskej cyklistiky.

4 thoughts on “So starostom Dušanom Pekárom v uliciach Ružinova

  1. Peter, nehnevaj sa, ale tvoj članok je na urovni platených pianov zo SME – veľa riadkov o ničom
    Lepšie PR pre pána starostu by bolo oznámenie, že MČ zabezpečí napríklad zalepenie najväčších jám na Ružinovskej cykloradiále alebo aspoň dá ostrihať prevýsajúce konáre stromov do cyklotrasy….

    1. brmbo: Ružinovská radiála je hlavná mestská trasa a a ako taká spadá pod Magistrát. Časť asfaltu by však mala byť v rámci výstavby LIDLa opravená, majú to ako povinnosť v rámci stavebného konania.

      1. Ja som nekritizoval starostu Pekara ale spôsob informovania, myslim že peter ma pochopil.
        Čo sa týka ale Ružinovskej magistrály,pravdepodobne sa mýliš, tu vybudovala MČ Ružinov a teda má aj kompetenciu sa o ňu starať. Starostlivosť o celomestské cyklotrasy ma STaRZ.
        Lidl je len krátky úsek aj keď možno najhorší.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.