Cykloreport 2013/01

Na zlepšenie informovanosti o našich aktivitách ale aj o ostatných udalostiach, ktoré majú vplyv na cyklistickú dopravu, otvárame novú rubriku, kde budeme na týždennej báze informovať, čo sa stalo a čo očakávame v najbližších dňoch.

V pondelok 4.3.2013 sme sa na Miestnom úrade Bratislava Ružinov zúčastnili dorokovania našich pripomienok k územnému plánu zóny Trnávka stred.

Publikovali sme náš názor na alternatívne riešenie parkovania pri Červenom moste, ku ktorému prebehla zaujímavá diskusia na Facebooku aj pod samotným článkom.

V medzirezortnom pripomienkovom konaní (do 13.3.) je Národná stratégia rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky v Slovenskej republike. Z nej vychádza aj zriadenie pozícií cyklokoordinátorov, ktorí sa budú starať na úrovni štátu, resp. krajov starať o rozvoj cyklistickej dopravy.

Vyjadrujeme sa k projektom cyklotrás na Májkovej ulici a k cyklotrase na Tomášikovej a v Prievoze (zatiaľ nie sú zverejnené na webe mesta).

Vypracovávame pripomienky k návrhu územného plánu Bratislavského samosprávneho kraja a v rámci EIA k projektu obytného súboru na Škultétyho.

Začal predaj obytných veží Panorama City na Landererovej ulici. Podľa vizualizácií, napriek tomu, že ide o frekventovanú cestu sa pozdĺž Landererovej neráta so samostatnými pruhmi pre cyklistov. Začala aj výstavba administratívnych budov medzi Lamačskou a Dúbravskou cestou, kde tiež zrejme nie je zohľadnená hlavná mestská cyklistická trasa.

Dnes (v pondelok 11.3.) bude zasadnutie Komisie pre verejnú dopravu. Jedným z bodov programu je aj bus pruh na Štefánikovej ulici. Prepracovaný návrh povoľuje tranzit aj vjazd pre cyklistov.

Vo štvrtok 14.3. by mala byť Komisia pre cyklistickú a pešiu dopravu, program ešte nie je upresnený.

One thought on “Cykloreport 2013/01

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.