Na Špitálskej pribudli zelené cyklopruhy

Na Špitálskej ulici v Bratislave, ktorej projekt sa realizoval na jeseň ale kvôli počasiu nebol dokončený, sme v posledných dňoch zaznamenali práce na vodorovnom dopravnom značení. V miestach pre cyklistu nebezpečných – tam kde cyklopruh križuje jazdnú dráhu automobilov – ktorými sú napr. vjazdy a výjazdy z parkoviska (ako v prípade Špitálskej pri Ministersve práce, sociálnych vecí a rodiny) pribudli na povrchu cyklopruhu zelené reflexné pásy, ktoré majú za cieľ upozorniť vodičov, že daným miestom vedie cyklistický pruh, čo prispeje k zvýšeniu bezpečnosti.

Cyklopruh pri vjazde na parkovisko
Cyklopruh pri vjazde na parkovisko MPSVaR
Podfarbený cyklopruh pri výjazde
Cyklopruh pri výjazde z parkoviska MPSVaR

Ďalším miestom kde sa objavil zelený pás je na rohu križovatky Štúrová-Dunajská, kde sa piktokoridor rozdeľuje na 2 smery – priamo pokračujú cyklisti smerom na Špitálsku a doprava smerom na Nám. SNP cez cyklochodník popri ceste.

Zelený pás pre cyklistov smerujúcich na Nám. SNP
Zelený pás pre cyklistov smerujúcich na Nám. SNP

Tieto zelené pásy sa na asfalt lepia za tepla, ide o tzv. termoplast.

Proces kladenia termoplastu na vozovku
Proces kladenia termoplastu na vozovku

Vynovené zelené cyklopruhy možno odskúšame už tento piatok počas cyklojazdy Critical Mass Bratislava, na ktorú ste všetci srdečne pozvaní. Stretávame sa 26.4. o 18:00 na Nám. SNP (RSVP na Facebooku). Cyklojazdou oslávime 3 roky Critical Mass v bratislave a tešte sa aj na nový soundsystem :)

Foto: Lucia, Netro

2 thoughts on “Na Špitálskej pribudli zelené cyklopruhy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.