Tlačová konferencia Cyklokoalície k cyklotrase v Petržalke

Cyklokoalícia vás pozýva na tlačovú konferenciu, ktorú organizuje v utorok dňa 16.4.2013 od 9:45 na tému cykloinfraštruktúry v Petržalke.

Petržalka má ideálne podmienky na cyklodopravu: je rovinatá, relatívne kompaktná, vzdialenosť do centra mesta má v priemere 3,3km čo je za dobrých podmienok 15 minút bicyklom. Bohužiaľ tento potenciál sa nedarí napĺňať. Okolie Chorvátskeho ramena má ideálne podmienky túto nelichotivú situáciu zlepšiť. Stačí vybudovať bezpečné, rýchle a pohodlné cyklochodníky popri električke (po každej strane obojsmerné, vzdialené 20-50m od električky, oddelené stromami). Samozrejme so zbernými komunikáciami z okolia.

Na tlačovej konferencii predstaví Cyklokoalícia konkrétne návrhy na zlepšenie obslužnosti Petržalky bicyklom ako i vylepšenia návrhu nosného dopravného systému. Sme presvedčení, že súčasný návrh riešenia je v rozpore s udržateľným a inkluzívnym rastom nielen Petržalky, ale aj celej Bratislavy.

Michal Malý, +421 948 012705
https://cyklokoalicia.sk/

čas tlačovej konferencie: utorok 16.4.2013 o 9:45
miesto: IZ, Povraznícka 11, 811 07 Bratislava

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.