Cykloreport 2013/05

Tento týždeň je bohatý na novinky, tak aspoň v skratke…

V závere minulého týždňa sa začali stavebné práce na prepojení cyklotrasy na Prístavnej ulici s Prístavným mostom. Najdôležitejšou časťou toho pár stoviek dlhého úseku je priechod pre cyklistov pred bránami prístavu, miesto ktoré je dnes nebezpečné kvôli zvýšenému výskytu nákladných vozidiel. Fotky z nedele nájdete na blogu CykloBA a z utorka na Facebooku Bratislavy.

V utorok sme sa stretli so zástupcami MČ Staré Mesto ohľadom zobojsmernenia ulíc pre cyklistov. Išlo už o tretie stretnutie kvôli cykloobojsmerkám od začiatku prázdnin. Prvé, so Starým Mestom bolo pozitívne, druhé aj policajtami bolo pre nás sklamaním, a včerajšie opäť bez policajtov čiastočne pozitívne. Záleží však aj na tom, či variant so zrušením niektorých parkovacích miest na Vysokej bude páčiť p. Slavomírovi Frešovi. Preto ak môžete, na webe má email i telefónne číslo… prosím ozvite sa mu a vyjadirite názor, že chcete Vysokou prechádzať na bicykli obojsmerne. A na kópiu starostka@staremesto.sk. Hlas ľudu zaváži!

Návrh na zobojsmernenie dolného úseku Leškovej.
Návrh na zobojsmernenie dolného úseku Leškovej.

Ďalšie ulice na zobojsmernenie sú Leškova (v úseku Námestie slobody – Čajkovského), Wilsonova a Bernolákova. Viac sme o nich písali v máji.

Dnes, v stredu 7.8. sa uskutoční verejná diskusia na tému Pripomienkovanie súťažných podmienok verejnej anonymnej urbanistickoarchitektonickej súťaže na „Riešenie Centrálnej rozvojovej osi Petržalky“. Či ste zástanca parku, električky alebo cyklotrás v okolí Jantárovej a Chorvátske rameno, príďte vyjadriť svoj názor na zadanie urbanisticko-architektonickej súťaže od 18:00 v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca. My tam budeme :)

Vo štvrtok 8.8. od 17:50 bude v priestoroch Pedagogickej fakulty Univerzity Komenského na Račianskej ulici 59 starosta Nového Mesta diskutovať s Bratislavčanmi o projekte OS Škultétyho, ktorý má vzniknúť medzi Račianskou a Kukučínovou v blízkosti zastávky električiek Ursínyho. Ak bývate v okolí Račianskeho alebo Trnavského mýta, jazdíte Račianskou, príďte podporiť výstavbu cyklotrasy na Račianskej, ktorá je pre cyklistov momentálne veľmi nepriateľská.

Na záver by sme radi požiadali všetkých cyklistov o zapnutie svetiel a blikačiek na svojích bicykloch ak jazdíte v podvečerných a večerných hodinách. Aj keď si myslíte, že vás je vidno, máme pre vás novinku… nie je vás vidno. Ide predovšetkým o vašu bezpečnosť, tak ju nepodceňujte. Ďakujeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.