Obnovený cyklopriechod pri Dostihovej dráhe

Pri petržalskej dostihovej dráhe na križovatke Dudovej a Starohájskej ulice pribudol po výstavbe obytného domu nový priechod pre chodcov a pre cyklistov. Ide vlastne o pôvodný priechod, ktorý sa nachádzal pôvodne asi o 10 metrov ďalej od križovatky.

V Bratislave sa dosť často stáva, že aj tá nedostatočná infraštrukúra pre cyklistov pri novej výstavbe zaniká. Preto je potešujúce, že v tomto prípade bola cyklotrasa nielen zachovaná, ale aj priechod presunutý bližšie ku križovatke. Tým sa cyklotrasa napriamila a zlepšil sa komfort jej použitia.

Trasa popri Starohájskej je súčasťou siete hlavných mestských cyklotrás (hoci predpokladáme, že uvedené zlepšenie nie je aktivitou magistrátu). Pre túto trasu je spracovaná štúdia, ktorá zahŕňa obnovu existujúcej úseku od Námestia hraničiarov po hrádzu pri Dolnozemskej ako aj predĺženie ku Chorvátskemu ramenu. Cyklotrasa má v koncepcii vypracovanej Cyklokoalíciou číslo R48.

Obnovený cyklopriechod cez Dudovu. V pozadí vidno starší priechod, ktorý sa nachádzal ďalej od križovatky.
Obnovený cyklopriechod cez Dudovu. V pozadí vidno starší priechod, ktorý sa nachádzal ďalej od križovatky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.