Výstavba cyklotrasy Pribinova 2 začala

V týchto dňoch sa začala výstavba cyklotrasy pracovne nazvanej Pribinova 2, ktorá povedie od Námestia M. R. Štefánika pred novou budovou SND po Most Apollo. Cyklotrasa povedie na mieste jazdného pruhu, ktorý je najbližšie k Dunaju a zároveň dôjde k celkovej reorganizácii dopravy na tejto ulici, dva pruhy zostatnú pre jazdu motorových vozidiel a v jednom pruhu bude šikmé a resp. pozdĺžne parkovanie, ktoré zároveň oddelí cyklistov od áut. Pozitívne na zvolenom riešení je aj to, že nebude redukovať priestor pre chodcov, narozdiel od prvotného návrhu. Naopak ho reguláciou divokého parkovania zväčší a spraví bezpečnejším a pribudne aj chýbajúci priechod pre chodcov pri vjazde do garáže Eurovea.

Na fotografii nižšie vidno práce na úprave ostrovčeka. Po zmene bude v ľavej časti pruh pre autá vchádzajúce na Pribinovu (výjazd bude možný cez Čulenovu) a vpravo obojsmerná cyklocestička široká až štyri metre.

Úprava ostrovčeka v križovatke pri vjazde do garáže Eurovea.
Úprava ostrovčeka v križovatke pri vjazde do garáže Eurovea.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.