Cyklotrasa na konci Ružinova je späť, ale menej komfortná

Developer kvôli výstavbe budovy na konci Ružinovskej pred niekoľkými mesiacmi zatarasil cyklotrasu bez označenia obchádzky. Chodcom postavil úzky chodník, na cyklistov sa vykašlal… viac v článku Na konci Ružinovskej zmizla cyklotrasa. Pred asi týždňom-dvomi sa nám ozval zrejme niekto od developera, že cyklotrasu dali po používania skôr ako bolo plánované. Z pôvodnej samostatnej cestičky pre cyklistov (značka C8) a samostatného chodníka (viď pôvodné zábery z Google StreetView) spravil len jednu spoločnú cestičku pre chodcov a cyklistov (značka C12)… čiže zhoršenie pre všetkých. Developer si uľahčil si prácu a ušetril. Na toto sa spýtame MČ Ružinov, ktorá stavbu povolila. Ak máte minútku, spýtajte sa aj vy.

Prekvapením pre nás je použitie značky „Zosadni z bicykla“, ktorú sme sa na Komisii pre cyklistickú a pešiu dopravu zhodli v nových projektoch nepoužívať. Bohužiaľ MČ Ružinov sa už dlhodobo tejto komisie nezúčastňuje, čo vedie k používaniu nevhodného dopravného značenia. Pritom stačí použiť značku „Koniec cestičky pre cyklistov“, ako v príklade na fotke z Bernolákova.

Príklad použitia značky Koniec cestičky pre cyklistov v Bernolákove.
Príklad použitia značky Koniec cestičky pre cyklistov v Bernolákove.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.