Chodci vs. Mestská polícia na ulici Timravina

Na ulici Timravina pod Slavínom sa nachádza materská škôlka. Vedie k nej priechod pre chodcov tesne za neprehľadnou zákrutou. Obyvatelia z okolia sú nahnevaní, že sa musia predierať pomedzi autá parkujúce na chodníkoch (bez ponechania 1,5 m) a na priechodoch pre chodcov, často im bránia výjsť z vlastného pozemku.

Na vine sú vodiči pracujúci v okolí a rodičia, ktorí tu svoje ratolesti vozia autami. V mene bezpečnosti svojho dieťaťa odvezú dieťa autom priamo do škôlky, nevadí im, že ostatné deti, čo chodia peši nebudú vidieť na priechode pre chodcov, lebo tam zaparkujú. Fenomén „mamataxi“ dosahuje enormných rozmerov. Hamba rodičov i detí… a najlepší navod na obezitu.

Polícia sústavne ignoruje porušovanie dopravných predpisov a chodec sa ocitá na poslednom mieste v reťazci dôležitosti. V utorok 11.11.2014 dostala polícia hlásenie o bielom vozidle stojacom na priechode pre chodcov (o tomto som sa dozvedel neskôr). Zhodou okolností som išiel okolo, keď tam bola na hlaidka. Keď som išiel o hodinku späť všimol som si vozidlo stojace na priechode pre chodcov v blízkosti materskej školy. Zavolal som 159 a nahlásil to. Vtedy dispečer odpovedal, že to už niekto hlásil a že tam už boli (vtedy mi došlo prečo som ich tam pred hodinou videl) a že neparkuje na priechode pre chodcov. Odmietli vyslať hliadku.

Prosím rozhodnite sami, či parkuje na priechode pre chodcov:

Podľa Mestskej polície biele vozidlo neparkuje na priechode pre chodcov.
Podľa Mestskej polície biele vozidlo neparkuje na priechode pre chodcov.
Toto podľa Mestskej polície nie je parkovnie na priechode pre chodcov
Toto podľa Mestskej polície nie je parkovnie na priechode pre chodcov

Biele vozidlo sa tu na priechode pre chodcov objavuje pravidelne. Nemožno vylúčiť, že vodič nemá s Mestskou políciou vybudovaný nadštandardný vzťah s tým, že prehliadajú jeho arogantné parkovanie.

Nech žije Autoslava…

One thought on “Chodci vs. Mestská polícia na ulici Timravina

  1. Očividne závisí na tom, či parkoval aj na značke priechod pre chodcov, alebo len na chodníku. CItujem z emailu, čo som dostal od MsP pol roka dozadu:
    „Vážený pán Bakoš,
    v § 25 ods. 1 písm. c) zákona č. 8/2009 o cestnej premávke zákonodarca uvádza, že vodič nesmie zastaviť a stáť na priechode pre chodcov alebo na priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 metrov pred nimi. Značka priechod pre chodcov vyznačuje plochu, na ktorú sa usmerňuje prechod chodcov cez vozovku a ktorou sa zabezpečuje prednosť pešej premávky pred premávkou vozidiel – č. 10 ods. 2 Vyhlášky č. 9/2009 MV SR, ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke. Z fotografie ktorú ste zaslali sa nedá určiť, či vodiči parkujúcich vozidiel na chodníku dodržujú vzdialenosť 1,5 metra. Ak nie, dopúšťajú sa priestupku voči bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a ak tvoria prekážku v cestnej premávke, takéto vozidlá môže správca komunikácie z týchto miest odstrániť.
    Pozdravujem
    P.Pleva, hovorca MsP Bratislava“

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.