Hlasovanie za lokality pre cyklostojany v Novom Meste

Vo februári mnoho z vás hlasovalo za cyklistické projekty v participatívnom rozpočte Nového Nesta. Projekt cyklostojanov, ktorý sme predložili, ako aj projekt cyklotrasy na Sibírskej oba prešli v rámci občianskych projektov a v rámci investičných zadaní mestská časť Nové Mesto investuje až 50 tisíc EUR na cyklodopravu (to je 10x viac ako v tomto roku investuje Ružinov). Všetko podstatné teda prešlo, dokonca aj opravy chodníkov, chodenie peši tiež veľmi podporujeme!

Bike coral v Barcelone
Bike coral v Barcelone

Projekt cyklostojanov sa zmenil čo to do rozsahu, z pôvodných 27 stojanov budeme osádzať len 15. Rozpočet na projekt som znížil s tým, že mestská časť požiada STaRZ o osadenie stojanov pred objekatmi v správe mestskej časti (napr. školy, miestne úrady, knižnica, kultúrne centrá a pod.), osadí ich magistrát z mestských penazí. Tým zostalo viac penazí na iné skvelé občianske projekty. Taktiež som sa dozvedel, že STaRZ už osadil alebo bude v blízkej dobe osádzať cyklostojany v pôvodne navrhovaných lokalitách na Vajnorskej, Račianskej i Junáckej.

Hlasovať môžeš tu:

Mojou srdcovou lokalitou je budova Odbojárov 10, kde sídlia 2 vysoké školy – Fakulta farmácie a Fakulta managementu Univerzity Komenského, kde by som rád osadil aspoň 4 stojany podľa pôvodného plánu. Aj to si myslím že bude málo, pri tom počte študentov, ale snáď sa mi podarí dohodnúť s mojou alma mater, že by ďalšie stojany zafinancovala FMUK z penazí sponzorov. Osobne mi veľmi chýba stojan pri Slimáku… kde chýba vám? Zahlasujte prosím!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.