Do práce na bicykli 2016

V máji bude opäť prebiehať celoslovenská súťaž firemných tímov Do práce na bicykli 2016. Ide o kampaň na podporu ekologickej formy dochádzania do práce, zameranej na dochádzanie na bicykli. Súťažiť medzi sebou budú jednotlivé dvoj- až štvorčlenné tímy ako aj mestá celkovo. Registrácia je otvorená od 1. do 26. apríla. Samotná súťaž začne 1. mája. To však neznamená, žo dovtedy nemôžte jazdiť do práce na bicykli.

cyklisti Vazovova

Negatívom je, že mesto asi ani do mája nestihne skolaudovať Štúrovú, Starý most a cyklotrasu od Artmedie po Bosákovú, ani vybudovať sľúbený priechod pre chodcov a cyklistov medzi Námestím hraničiarov, Rusovskou cestou a Chorvátskym ramenom, kde cestička pre chodcov, bežcov, psíčkarov, cyklistov, kočíkarov náhle končí a križuje ju takmer 10 metrov široká vozovka. To zhorší dochádzanie do centra z centrálnej časti Petržalky. Naopak, pribudnúť by mal cyklopruh na Dunajskej (už čiastočne vyznačený minulý týždeň) a možno aj ďalšie úseky cyklotrás, ktoré sme si dali naprojektovať v rámci šance zlepšiť cyklistickú infraštruktúru v Bratislave, keď už mesto asfaltuje niektoré cesty ako prípravu na predsedníctvo SR v EÚ. O nových úsekoch cyklotrás vás budeme samozrejme informovať.

Držíme palce. Registrácia tu: http://www.dopracenabicykli.eu/registracia-timov/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.