Deň detí s Cyklokuchyňou pritiahne na bicykel deti aj rodičov

Komunitná dielňa Cyklokuchyňa spolu s Cyklokoalíciou pripravili na prvú júnovú sobotu druhý ročník podujatia Deň detí na dvoch kolesách. Najmenší si budú môcť vyskúšať prejsť prekážkovú dráhu na rôznych bicykloch, ale aj uplatniť svoju kreativitu a šikovné ruky 3. 6. 2017 od 10.00 do 17.00 v Sade Janka Kráľa pri vežičke.

Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí si budú môcť deti v každom veku vyskúšať napríklad prekážkovú dráhu zručnosti, alebo jazdu na rôznych detských aj netradičných bicykloch či unicykli. Popri tom si budú môcť vyrobiť napríklad ekologické plátenné tašky, naučiť sa, ako opraviť defekt a odniesť si so sebou zvonček alebo svetielko na bicykel.

Okrem toho si bude možné vyskúšať rodinné a nákladné bicykle, takzvané kargobajky, a na chvíľu sa vžiť do role rodičov v Kodani, kde je vozenie detí do škôlky na bicykli celkom bežné. Svoje nákladné bicykle prídu predviesť aj cyklokuriéri z firmy Švihaj Šuhaj.

“Po skúsenostiach z našich predošlých akcií vidíme, že takéto aktivity vedia u detí vytvárať pozitívny vzťah k aktívnemu pohybu, a tiež povedomie o pojmoch ako udržateľnosť či ekológia. Najkrajšie však je, keď vidíme ako sa deti tešia”, hovorí jedna z organizátoriek akcie Martina Rundesová, učiteľka na základnej škole a členka kolektívu Cyklokuchyne.

“I keď bicyklovanie je v prvom rade radosť, pri pohybe na komunikáciach treba dodržiavať dopravné predpisy. Preto sme radi, že naše pozvanie prijali aj zástupcovia policajného zboru, ktorí deťom porozprávajú, ako sa správať na cestách”, dodáva Dan Kollár z Cyklokoalície. Beseda s policajtom sa uskutoční o 15:00.

Cyklokuchyňa je dobrovoľnícka komunitná cyklodielňa, ktorá v Bratislave pomáha cyklistom už viac ako 6 rokov. Celá akcia sa koná vďaka finančnej podpore Nadácie Volkswagen Slovakia.

Udalosť na Facebooku

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.