Vyskúšajte nákladný bicykel v svojej práci!

Nákladné bicykle, alebo tzv. kargobajky, sú po celom svete stále populárnejším dopravným prostriedkom v najrôznejších profesiách. Firmám alebo verejným inštitúciám (mestá, obce a pod.) teraz ponúkame možnosť bezplatného otestovania niektorého z našich prvotriednych elektrických kargobajkov.

Jednotlivci si môžu tiež po dohode cargo bicykel zapožičať.

Čo to zahŕňa?

Zaujíma nás, aká je využiteľnosť nákladných bicyklov v našich mestách v rôznych profesiách. Podmienky sú jednoduché – bicykel si je možné bezplatne zapožičať na dobu 1 až 2 mesiace, počas ktorých budeme formou dotazníku aj sledovania najazdených kilometrov vyhodnocovať, ako ste s bicyklom spokojní, koľko ciest autom vám dokáže ušetriť alebo čo by vám jeho užívanie ešte uľahčilo. Možnosť vypožičania je zatiaľ otvorená do konca mája 2021. Ak máte záujem, vyplňte formulár nižšie pod ukážkami bicyklov.

Ospravedlňujeme sa, možnosť dlhodobého vypožičania bicyklov už bola ukončená.

Aké bicykle sú k dispozícii?

eTRIKE BKL PROLIMP CUBE 240

Vhodný pre čistenie ulíc, parkov a pod.

Jednoducho ovládateľná elektrická trojkolka vybavená držiakom na 240-litrovú smetnú nádobu, 4 držiakmi na náradie (metla a pod.) a skrinkou na menšie predmety či náradie. Bicykel je menších rozmerov a pomerne skladný, celková nosnosť je 140 kg. Vhodný najmä pre využitie v komunálnych službách.

eCARLA

Elektrický príves vhodný na prevoz rôzneho materiálu, nábytku či bicyklov.

Trojkolesový elektrický príves nemeckej spoločnosti Carla Cargo. Príves je možné zapojiť za väčšinu bežných bicyklov (s pohonom do 25 km/h), okrem toho je možné využiť ho aj ako ručný vozík (s pohonom do 6 km/h). Príves má vlastné brzdy, pri zapojení za bicykel brzdí automaticky. Nosnosť je 150 kg. Príves má mnohoraké využitie, k dispozícii však máme aj nadstavbu špeciálne určenú na prevoz bicyklov:

eTRIKE BKL PROLIMP DESINFECCION

Vhodný na dezinfekciu verejných priestorov alebo iné postreky.

Ľahko ovládateľná elektrická trojkolka špeciálne určená na postrek. Obsahuje 100-litrový zásobník prepojený s menším, 12-litrovým zásobníkom s elektrickým čerpadlom. Menší zásobník sa dá odpojiť a s popruhmi použiť na chrbát. Vhodné na dezinfekciu verejných priestorov, zdieľaných bicyklov, alebo rôzne iné druhy postrekov.

RADKUTSCHE MUSKETIER

Prevoz aj väčšieho množstva tovaru, so skriňou, ktorá chráni tovar preddažďom a slnkom.

Prvotriedna elektrická trojkolka väčších rozmerov. S nosnosťou 300 kg a uzatvárateľným boxom objemu 1,3 m3 ide o mimoriadne výkonný bicykel pre prevoz väčších objemov akéhokoľvek tovaru vrátane paliet.

Ukážka naloženej palety, príklad z Berlína - projekt Little Big Cargo
Ukážka naloženej palety, príklad z Berlína – projekt Little Big Cargo

Bratislava: Bicykle si viete vyzdvihnúť blízko križovatky Bajkalská/Prievozská.

Mimo Bratislavy: požičanie je možné, avšak odvoz (a vrátenie) bicykla si zabezpečujete na vlastné náklady. V prípade potreby môžete využiť aj kuriérsku službu na prevoz väčších nákladov.

V prípade akýchkoľvek otázok ku konkrétnym bicyklom alebo celému projektu nás kontaktujte na info@cyklokoalicia.sk.

Nákladné bicykle môžeme poskytnúť vďaka zapojeniu do projektu Cyclurban+, ktorý podporila Európska klimatická iniciatíva.

Cyclurban

2 thoughts on “Vyskúšajte nákladný bicykel v svojej práci!

  1. Super nápad.
    Pridal by som do textu miesto prevzatia nákladného bicykla a dobu, na ktorú sa dá požičať. Prípadne či je možnosť striedania, že napríklad mesiac máme zametací a mesiac iný.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.