Štúdia cyklotrás pre Štrkovec a Ostredky

V roku 2020 sa mestská časť Bratislava-Ružinov rozhodla dať vypracovať Štúdiu realizovateľnosti vedlajších cyklistických trás v lokalite Štrkovec a Ostredky. Cieľom takejto štúdie bolo preverenie možnosti realizácie cyklistických trás, určenie spôsobu realizácie a odhad rozpočtových nákladov pre účely mestskej časti. V Cyklokoalícií sme sa na to veľmi radi podujali a tento dokument vypracovali.

Tento dokument by mal teda tvoriť podklad pre budúce projekty jednotlivých úsekov cyklotrás, ktoré môže Ružinov postupne realizovať. Nevenoval sa podrobne hlavným cyklotrasám, ktoré sú tu v gescií mesta, nie mestskej časti. Okrem výhľadových riešení je časť štúdie venovaná aj návrhu lacných a rýchlych zlepšení iba pomocou dopravného značenia.

Projektantom je Michal Ďurta, s ktorým sme spolupracovali napríklad aj pri dnes už realizovaných a využívaných cyklotrasách na Mamateyovej a Jiráskovej. Celú štúdiu si môžete prezrieť tu:

Textová časť:

Výkresová časť:

Veríme, že Ružinovu sa bude s implementáciou navrhovaných riešení dariť, budeme pri tom nápomocní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.