Cyclurban+ a GrantExpert.sk spustili platformu financovania cyklodopravy

V rámci spolupráce projektu Cyclurban+ a spoločnosti GrantExpert.sk sa dňa 2. septembra 2021 konal online webinár na tému „rozvoj cyklodopravy a jej podpora z eurofondov“.

Po stručnom predstavení projektu a výsledkov prieskumu o financovaní cyklodopravy, sa prezentujúci venovali otázke efektívneho a zmysluplného rozvíjania uvedenej formy udržateľnej mobility, upozornili na časté chyby pri realizácii cyklotrás a v závere nechýbali ani informácie o novej výzve venovanej rozvoju cyklodopravy z Integrovaného regionálneho operačného programu.

Partneri pri uvedenej príležitosti zároveň oficiálne spustili online platformu zameranú na financovanie cyklistickej dopravy na Slovensku. Ako vyplýva z výsledkov prieskumu, ktorého sa zúčastnilo spolu celkom 130 VÚC, miest, obcí a mestských častí na jar roka predchádzajúceho roka, samosprávy žiadajú ucelený prehľad disponibilných nástrojov financovania cykloinfraštruktúry. Uvedená aktivita sa stala priamou odpoveďou na ich dopyt, zhŕňajúc finančné prostriedky z Plánu obnovy, eurofondových výziev z aktuálneho, ako aj nadchádzajúceho programového obdobia, nevynímajúc lokálne granty či prostriedky z Nórskeho finančného mechanizmu.

Výsledkom vzájomnej spolupráce je sprístupnenie uvedenej platformy, ako aj nadväzujúcich výziev samosprávam bez akéhokoľvek poplatku.

Platforma pre financovanie cyklodopravy

Autor: Boris Valach, ideas into energy gGmbH

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.