Diskusia a prednáška: Zákon o verejnej osobnej doprave

Minulý týždeň bol schválený zákon o verejnej osobnej doprave, na ktorý verejnosť čakala niekoľko rokov. Zákon vytvára rámec pre zjednotenie podmienok pre cestujúcich v rôznych druhoch verejnej osobnej dopravy a jej udržateľné financovanie. Za cieľ si dáva vytvorenie minimálnych štandardov, ktoré musia byť v dopravných prostriedkoch dodržané. Má zákon potenciál priniesť skutočnú reformu v oblasti verejnej dopravy? Čo bude pre cestujúcich znamenať v praxi?

Novú legislatívu priblíži v prednáške jeden z autorov zákona, Vladimír Tóth. Uskutoční sa v utorok 4. júla 2023 o 18:00 v priestoroch knižnice Goetheho inštitútu na Panenskej 33 v Bratislave. Po prednáške bude nasledovať diskusia s otázkami z publika, ktorú uvedie Dan Kollár z Cyklokoalície. Vstup je voľný.

Vladimír Tóth sa téme verejnej osobnej a nemotorovej dopravy venuje od roku 2014, kedy nastúpil na Ministerstvo dopravy SR. V rámci svojho vzdelania vyštudoval tri stupne vysokoškolského štúdia na Prírodovedeckej fakulte Univerzity Komenského, pričom jeho odbornou oblasťou bola kartografická reprezentácia priestorových údajov, populačné modelovanie a štúdium problematiky suburbanizácie. V minulosti pracoval ako vedúci analytického útvaru v Dopravnom podniku Bratislava, dlhodobo tiež spolupracuje s Cyklokoalíciou.

Za poskytnutie priestorov ďakujeme Goethe-Institut Bratislava. Tešíme sa na vás!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.