Krátky úsek cyklotrasy na Agátovej vo výstavbe

Pri výstavbe obytného kompexu Agáty na Agátovej ulici v Dúbravke vzniká krátky, asi 150 metrový úsek cyklotrasy R52. Táto trasa bude v budúcnosti prepájať Devínsku Novú Ves s Dúbravkou a povedie až na Patrónku.

Do výstavby pokračovania bude mať táto stavba prakticky nulovú využiteľnosť, keďže chýba napojenie na obidvoch stranách. Napriek tomu je dôležité, že sa robia aj takéto krátke úseky. Jednak by v budúcnosti bolo výrazne ťažšie až nemožné ju dodatočne doplniť. Čo je však ešte dôležitejšie, ak by vznikali takéto krátke úseky pri všetkých projektoch v minulosti, trasa by dnes už minimálne na strane Dúbravky pokračovanie mala.

Znázornenie budovanej cyklotrasy a väzieb na podklade katastrálnej mapy.

Fotografie nižšie dokumentujú stav k začiatku júna 2024.

Začiatok pri jazde z Dúbravky. Cyklotrasa končí zjavne na hranici parcely. Vpravo vzadu by mal v budúcnosti pribudnúť ďalší projekt a cyklotrasa tu bude prechádzať cez prístupovú cestu.
Podľa katastra je štrkový priestor mestský. Cesta vľavo sa bude v budúcnosti rozširovať, je však škoda, že sa nespravilo aspoň normálnejšie dočasné napojenie.
Pohľad smerom na Dúbravku.
V strede úseku sa nachádza priechod na druhú stranu ulice. Je tu aj nová, zatiaľ nesprevádzkovaná zastávka. Tá je obzvlášť dôležitá na prístup k Agátom, pretože k tejto výstavbe zatiaľ nevedie z Dúbravky chodník.
Príjazd k priechodu od Dúbravky. Trasa robí pred priechodom oblúčik, aby mali cyklisti čo najlepší rozhľad pred vstupom do križovatky.
Cyklistický a peší priechod.
Cyklotrasa so súbežným chodníkom na strane Agátov.
Dočasné ukončenie trasy, avšak bez dočasného napojenia na vozovku.

4 thoughts on “Krátky úsek cyklotrasy na Agátovej vo výstavbe

  1. Taketo useky su horsie ako ziadne useky, je to len pekna zamienka pre vodicov vytrubit cyklistu na ceste preco nejde po cyklotrase aj ked sa na nu nema ako dostat ani nikam nevedie.

    1. Davalo by to zmysel, keby mesto dorobili par metrov napojenia, namiesto toho prazdne reci a kopa manualov, ako to robit. Preco mesto nedorobi svoj diel, doslova par metrov, aby napojenie fungovalo v momente odovzdania noveho useku?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.