Pokračujeme s projektom Cyclurban+

Cyklokoalícia bude v rokoch 2019-2021 participovať v európskom projekte Cyclurban+, ktorý je pokračovaním predchádzajúceho Cyclurban.

Podtitulom projektu je „Zmena mobility, nie zmena klímy“ a teda presadzovanie udržateľnej mobility na Slovensku a partnerských krajinách.

Cieľom projektu Cyclurban + je prispieť k transformácii dopravy na Slovensku a v Českej republike tým, že sa bicykel postupne presadzuje ako udržateľný druh dopravy. Partneri projektu tiež preukážu, ktoré opatrenia zamerané na cyklistiku by sa mali v mestách vykonávať počas trvania projektu. Hlavný projekt sa preto zameriava na urýchlenie úsilia o zníženie emisií skleníkových plynov prostredníctvom podpory udržateľných možností mobility, najmä cyklistickej dopravy. Výnimku pre nápady v oblasti energetiky realizujú projekt aj národní partneri zo Slovenska zastúpené občianskym združením Cyklokoalícia a Nadácia českého environmentálneho partnerstva.

Ako Cyklokoalícia zorganizujeme štyri workshopy po celom Slovensku s cieľom informovať mestá a obce o možnostiach zlepšovania podmienok pre dochádzanie na bicykli do práce a školy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.